Athena HMS

ANHUKER

Kurset bygger på gjeldende forskrifter og regelverk for arbeid i områder hvor det er risiko for å bli utsatt for helseskadelig støy.

Når du er ferdig med opplæringen for både anhuker og signalgiver, skal du:

1. Vite hvordan ulykker kan oppstå og kunne forebygge disse.
2. Kunne reglene for merking, dokumentasjon, bruk, vedlikehold, daglig kontroll og kassering av ulike typer løfteredskap.
3. Ved hjelp av løftetabeller kunne velge riktig løfteredskap med hensyn til type last, mulighet for anhuking og løftevinkler.
4. Kunne vise riktig bruk av ulike typer løfteredskap.
5. Kunne vise riktig bruk av signaler og tegn i forbindelse med løfteoperasjoner.
6. Ha kunnskap om riktig bruk av kommunikasjonsradio i forbindelse med løfteoperasjoner.
Skal lasten festes eller frigjøres for hånd, kreves en egendokumentert sikkerhetsopplæring som anhuker. Det er derfor veldig ofte hensiktsmessig at signalgiver også er anhuker. Denne opplæringen er også da oftesammenslått slik som her. En anhuker må ha gode kunnskaper om stopper, kjettinger, ståltau og løfteredskaper generelt. Det kreves også kunnskaper om ulike metoder forsurring og sikring av gods.

Se kapittelet om løfteredskaper for utfyllende informasjon.

Send oss en melding.

OM ATHENA HMS

Navnet Athena stammer fra Gresk mytologi og var blant annet gudinnen for visdom og strategi. Vi i Athena HMS har lang erfaring fra vår bransje og våre folk har bistått tusenvis av bedrifter med kurs, internkontrollsystemer og søknadsprosesser. På bakgrunn av over 10 års erfaring vil vi gjerne dele vår visdom med våre kunder akkurat som Athena gjorde for oldtidens mennesker. Trenger deres bedrift en trygg partner når det kommer til IK (HMS, MAT, BYGG), kurs eller bistand ved tilsyn eller søknader så er det bare å ta kontakt.